Συνάντηση Koτζιά-Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση Koτζιά-Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη

Στο περιθώριο της τετραμερούς Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ στο περιθώριο της τετραμερούς διάσκεψης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ για τη διασυνοριακή συνεργασία.

Σε συνέντευξή του χθες στον τ/σ ΣΚΑΙ ο κ. Κοτζιάς δήλωσε, ότι «είμαστε για πρώτη φορά τόσο κοντά σε μια συμφωνία» και στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος των Σκοπίων, ακόμη και για την προστασία της κυβέρνησης, καθώς όπως ανέφερε «η πείρα δείχνει, ότι αν αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, η επόμενη θα στείλει τον Ζάεφ στη φυλακή, λέγοντάς του ότι παραβίασε το Σύνταγμα».

Ο υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε, ότι η διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ «πήγε και πάει καλά» και αποσαφήνισε ότι «πρέπει και είναι πια δικό τους θέμα, εάν θα το αποδεχθούν το erga omnes», χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή «τολμηρή». Ο Νίκος Κοτζιάς υπογράμμισε «ότι πρέπει η λύση να είναι σταθερή, μακρόχρονη και να λύνει αντί να δημιουργεί προβλήματα».