Κικίλιας: Η κυβέρνηση πλήττει την αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων

Κικίλιας: Η κυβέρνηση πλήττει την αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων

Αναφερόμενος στους δύο στρατιωτικούς που κρατούντι στην Τουρκία και το θέμα με τις φρεγάτες

«Σφίγγει το στομάχι μας μετά από 2 μήνες, όπου οι στρατιωτικοί μας είναι έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη και αυτή η προκλητική στάση της Τουρκίας είναι προφανές, πως έχει δεύτερες βλέψεις» είπε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας στον τ/σ ΣΚΑΙ.

Συμπλήρωσε δε, ότι «η βοήθεια των συμμάχων είναι χρήσιμη, αλλά δε μας ικανοποιεί το γεγονός ό,τι παραμένει στα λόγια». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση, ότι «εδώ και 2 μήνες οι υπουργοί έχουν διαφορετικές απόψεις», υπενθυμίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την αρχή υποβάθμιζαν το θέμα. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα τα οποία υπάρχουν και προφανώς αυτός που έχει τη διοίκηση, έχει και την ευθύνη» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας.

Αναφορικά με το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών, τόνισε πως «όταν η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται, πλήττεται η αξιοπιστία της χώρας». Συμπλήρωσε δε, ότι «με την προχειρότητα των χειρισμών, από πλευράς κυβέρνησης, δημιουργείται μείζον θέμα για την εικόνα μας στο εξωτερικό και για την ψυχολογία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...