Τζανακόπουλος: Η Τουρκία αξιοποιεί πολιτικά τους δύο στρατιωτικούς μας

Τζανακόπουλος: Η Τουρκία αξιοποιεί πολιτικά τους δύο στρατιωτικούς μας

Νέες αιχμές για την offshore που φέρεται να εμπλέκεται στις επιχειρήσεις της συζύγου του προέδρου της ΝΔ

 

Η Ελλάδα κάνει το καλύτερο δυνατόν, σε ό, τι αφορά του Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Επεσήμανε δε, ότι η Τουρκία προσπαθεί να αξιοποιήσει πολιτικά το ζήτημα, παίζοντας με δύο ανθρώπινες ζωές. Όσον αφορά στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, είπε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί και προβληματίζεται με το θέμα, για να συμπληρώσει, ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό. Για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τα ονοματολογικό των Σκοπίων, σημείωσε ότι η Ελλάδα έκανε βήματα και αναμένεται το ίδιο και από την ΠΓΔΜ.

Ερωτηθείς για το θέμα των φρεγατών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε, ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα ανακοινωθεί και αναφερόμενος στην συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο, επανέλαβε ότι η συζήτηση ήταν διερευνητική. Μιλώντας για την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τις προσδοκίες από την πλευρά της Ελλάδας, είπε ότι η σχέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής είναι πολύ στενή, ειδικά στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στη χώρα μας και σημείωσε, ότι η Κομισιόν έχει υπάρξει αρκετά βοηθητική, παρά τις διαφορές κατά το παρελθόν, στην προσπάθεια για έξοδο από το πρόγραμμα.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση, ότι ο κ. Γιούνκερ θα στηρίξει την προσπάθεια και αυτός είναι ένας από τους λόγους, που βρίσκεται στην Ελλάδα.  Επανέλαβε, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και δημοσιονομικά η Ελλάδα έχει τηρήσει όλες της τις υποχρεώσεις. «Από κεί και πέρα είναι και οι εταίροι και δανειστές μας που πρέπει να βοηθήσουν, ώστε τον Αύγουστο να περάσουμε σε μία καθαρή έξοδο» τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της offshore εταιρείας, που σύμφωνα με δημοσιεύματα συνδέεται με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε, ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός στην προσπάθειά του να υπηρετήσει τη διαφάνεια και να αποκαλύψει, ποιο φυσικό πρόσωπο κρύβεται πίσω από την offshore εταιρεία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...