Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου

Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου

Έπλεξε το εγκώμιο του για τη συμβολή του στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Γιούνκερ κατά την υποδοχή του τελευταίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ακόμη ότι «αυτή η συμβολή σας αποδεικνύει και το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου ευρωπαίου ηγέτη, γιατί υπερασπιζόμενος την Ελλάδα, στην ουσία υπερασπιστήκατε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρωπαΐκής Ένωσης και της Ευρωζώνης». Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε επίσης, ότι «η Ευρωπαΐκή Ένωση έχει ανάγκη την Ελλάδα -πέραν των άλλων- και ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

«Ούτε μια στιγμή δεν διανοήθηκα, ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Αυτή ήταν η στάση μου και ως προέδρου του Eurogroup και της Κομισιόν. Και ο φίλος μου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι μάρτυρας, ότι κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, το έκανα» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ. Συνέχισε δε υπογραμμίζοντας, ότι «είναι δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα. Ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα, παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό. Δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη».