Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας χάθηκε στη… μετάφραση με τον κ. Μακρόν

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας χάθηκε στη… μετάφραση με τον κ. Μακρόν

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό άσκησε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου αναφορικά με την ύπαρξη ή όχι συμφωνίας με τη Γαλλία για την μίσθωση φρεγατών.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να «παίζει με εθνικά θέματα», σημειώνοντας ότι «είναι πρωτοφανές -για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα- άλλα να λέει ο κ. Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος κι άλλα ο κ. Κουβέλης». Επιτέθηκε δε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «μπορώ να φανταστώ, ότι ο πρωθυπουργός στην συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε για ακόμη μία φορά στην μετάφραση».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε σε υψηλούς τόνους, ότι «θα πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι της κυβέρνησης, ότι η εξωτερική πολιτική και ο χώρος της άμυνας δεν προσφέρονται για παιχνίδια», για να συμπληρώσει ότι «απειλείται το εθνικό κύρος της χώρας από τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης». Συνέχισε δε λέγοντας, ότι «με αυτά που κάνετε, εκτίθεται η χώρα διεθνώς, δοκιμάζετε τις σχέσεις μας με συμμάχους. Όσο είστε ακόμη στην κυβέρνηση, δείξτε την στοιχειώδη σοβαρότητα».