Φίλη: Μυχιος πόθος της ΝΔ το κόψιμο των συντάξεων

Φίλη: Μυχιος πόθος της ΝΔ το κόψιμο των συντάξεων

«Το κόστος για την κοινωνία αν εφαρμοστούν οι νέες περικοπές είναι για την διψασμένη για εξουσία ηγεσία της ΝΔ μια μικρή παράπλευρη απώλεια»

Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» με τίτλο, «Παίζουν θέατρο με τις συντάξεις».

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Φιλελεύθερος",  αποκαλύπτει το φόβο αλλά και το μύχιο πόθο της ηγεσίας της ΝΔ. Που, δεν είναι άλλος από το κόψιμο των συντάξεων και του αφορολόγητου, ώστε, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που θα υποστεί το πολιτικό-εκλογικό κόστος. Η σημερινή επίθεση εναντίον όσων θέτουμε στο δημόσιο διάλογο την ανάγκη να μην περικοπούν οι συντάξεις, ως δήθεν θέατρο, εξυπηρετεί αυτόν τον μικροπολιτικό στόχο» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Φίλης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προσθέτει δε πως «η ΝΔ, θέλει, στον γνώριμο ρόλο τής πλήρους ταύτισης με την πιο ακραία πτέρυγα των δανειστών, να εμποδίσει πάση θυσία την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν και να επαναδιαπραγματευτεί τις πιο επαχθείς μνημονιακές δεσμεύσεις επ' ωφελεία των λαϊκών στρωμάτων. Φαντάζεται, ότι, έτσι, θα αφαιρέσει από την Αριστερά ένα κρίσιμο όπλο και ότι θα ανοίξει γι' αυτήν ευκολότερα ο δρόμος για την επιστροφή της στην εξουσία και για την παλινόρθωση του καθεστώτος που λεηλάτησε τη χώρα».

Ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει «το κόστος για την κοινωνία αν εφαρμοστούν οι νέες περικοπές είναι για την διψασμένη για εξουσία ηγεσία της ΝΔ μια μικρή παράπλευρη απώλεια. Το ό,τι η ΝΔ και ο φιλικός της τύπος, "δίνουν τα ρέστα τους" για να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις, μαρτυρά το γεγονός ότι ο αρχηγός της έχει μετατραπεί σχεδόν σε μεσίτη  της ιδιωτικής ασφάλισης, που,  η περαιτέρω εξάπλωσή της προϋποθέτει την κατεδάφιση του  δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Αυτό, πράγματι, δεν είναι θέατρο, είναι ένα αντικοινωνικό σχέδιο και  μια κοινωνική τραγωδία  που οι πολίτες αυτής της χώρας θα εμποδίσουν να "παιχτεί".  Είναι το αληθινό πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και της σκληρά νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας», καταλήγει στη δήλωσή του ο Νίκος Φίλης.