Προσεχώς νέο τετ α τετ Κοτζιά με Ντιμιτρόφ

Προσεχώς νέο τετ α τετ Κοτζιά με Ντιμιτρόφ

Ζητάμε και περιμένουμε να βρεθεί λύση που θα είναι αξιοπρεπής για όλους τους πολίτες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ

Μέχρι τα τέλη του μήνα θα υπάρξει νέα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά και της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι.

«Μέχρι τα τέλη του μήνα θα υπάρξει νέα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών. Η ημερομηνία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Είμαστε ακόμα αισιόδοξοι, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, ζητάμε και περιμένουμε να βρεθεί λύση που θα είναι αξιοπρεπής για όλους τους πολίτες» ανέφερε ο Μποσνιάκοφσκι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που μετέδωσαν ελληνικά ΜΜΕ ότι η επόμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη στις 25 Απριλίου.

Η τελευταία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας της ΠΓΔΜ πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στην Οχρίδα, κατά την οποία οι κ.κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ ανήγγειλαν ότι θα υπάρξουν νέες συναντήσεις, το προσεχές διάστημα, σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.