Στην Αθήνα ο Γιούνκερ στις 26 Απριλίου (και) για το ελληνικό χρέος

Στην Αθήνα ο Γιούνκερ στις 26 Απριλίου (και) για το ελληνικό χρέος

Θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ αποδέχτηκε την πρόσκληση και έρχεται στην Ελλάδα την άλλη εβδομάδα, στις 26 Απριλίου. Την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαίωσε σήμερα η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Γιούνκερ θα συναντηθεί στις 10.00 π.μ. με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις 10.50 θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και γύρω στις 11.30 π.μ. είναι προγραμματισμένη η κοινή συνέντευξη Τύπου του Ζ. Κ. Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Στη συνέχεια, γύρω στις 12.00, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων. Ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ο πρόεδρος της Επιτροπής θα συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείσα αν ο κ. Γιούνκερ θα συζητήσει το θέμα του ελληνικού χρέους απάντησε πως ότι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει όλα τα θέματα με την ελληνική ηγεσία.