Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Πώς κρίνουν οι πολίτες τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Σταθερά στις εννέα με δέκα μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 28,5%, έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ποσοστά των δύο κομμάτων να παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας, στα μέσα Μαρτίου. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,5% και το ΚΚΕ με 6%, ενώ πολύ πιο κάτω βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση με 1,5%, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΛΑΟΣ στο 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 9% επιλέγει αποχή, λευκό ή άκυρο.

Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις 10 μονάδες (31,5% έναντι 21,5%) και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8% και το ΚΚΕ με 6,5%. Πιο κάτω βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Ελληνική Λύση με 1,5%, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΛΑΟΣ στο 1%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 55%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται με ποσοστό 31% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται επίσης καταλληλότερος για τη διαχείριση της οικονομίας και της ανάπτυξης, με ποσοστό 32%, έναντι 21% του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με το ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, το 66% των πολιτών κρίνουν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ το 32% τους κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά.

Οι πολίτες δηλώνουν επίσης ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης σήμερα σε ποσοστό 68%, έναντι 21% που δηλώνουν ότι είναι ικανοποιημένοι.