Γεωργιάδης: Εξωτερική πολιτική ασκεί η κυβέρνηση, όχι οι πολίτες

Γεωργιάδης: Εξωτερική πολιτική ασκεί η κυβέρνηση, όχι οι πολίτες

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές κατά των νεαρών που τοποθέτησαν τις σημαίες

Αιχμηρός για την ενέργεια των νεαρών κατοίκων των Φούρνων οι οποίοι τοποθέτησαν ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδες, ήταν σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε «η Ελλάδα πρέπει να έχει τα μάτια της δεκατέσσερα» και συμπλήρωσε ότι «η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται έτσι, η εξωτερική πολιτική θέλει προσοχή, λέω στα παιδιά που έβαλαν τις σημαίες», τονίζοντας ότι «την εξωτερική πολιτική ασκεί η επίσημη πολιτική με τα θεσμικά της όργανα. Η ένταση συμφέρει την Άγκυρα». Συμπλήρωσε ότι «η ΝΔ τηρεί χαμηλούς τόνους στο θέμα», σημειώνοντας σκωπτικά: «Φαντάζεστε να ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και να συνέβαινε αυτό το πράγμα, να λέγε ο Γιλντιρίμ ότι "πατήσαμε στο ελληνικό έδαφος και πήραμε την ελληνική σημαία"; Φανταστείτε να ήταν ο Καμμένος αντιπολίτευση, τι θα άκουγαν τα αυτιά μας σε αυτή την περίπτωση;».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε, ότι «δεν υιοθετούμε τους ισχυρισμούς Γιλντιρίμ, εφόσον η ελληνική πλευρά λέει, ότι το επεισόδιο δεν επιβεβαιώνεται», επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα έχει συμφέρον να υπάρχει σταθερότητα». Όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης «και μόνο που έκανε τη δήλωση για τις βραχονησίδες ο Tούρκος πρωθυπουργός, είναι πρόβλημα είναι πρόκληση».

Για την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη, που σχολίασε ότι «ότι έχουμε ακήρυχτο πόλεμο και μπορεί να έχουμε και θερμό επεισόδιο», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε, ότι είναι και αυτό μια πρόοδος. «Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, είχε πει προεκλογικά για μείωση των εξοπλισμών και ερωτηθείς τι θα γίνει στην περίπτωση ελληνοτουρικής σύρραξης, είχε πει "θα το ρισκάρουμε". Είναι η στάση της Αριστεράς» παρατήρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.