Διαψεύδει η ΝΔ θέμα «εξόδου» του Μεϊμαράκη από το κόμμα

Διαψεύδει η ΝΔ θέμα «εξόδου» του Μεϊμαράκη από το κόμμα

Ο κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος του κόμματος αρνήθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος δέχθηκε να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων

«Θεωρώ ότι ουδέποτε υπήρξε θέμα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας στο ΑΠΕ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και επικαλούνταν πληροφορίες, ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος εμφανίστηκε στο πλαίσιο της επιχειρούμενης προσπάθειας ανανέωσης της ΝΔ διατεθειμένος να μείνει εκτός ψηφοδελτίων.

«Ο Μεϊμαράκης ως πρόεδρος του κόμματος και ως πρόεδρος της Βουλής, αλλά και ως υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, έχει δώσει δείγματα ενός πολύ μεγάλου πολιτικού, σοβαρού και υπεύθυνου και βέβαια η προεδρία του μπορεί να ήταν μικρή, αλλά νομίζω ότι άφησε άριστες εντυπώσεις, γιατί με τον τρόπο του προώθησε με εθνική ενατένιση πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε ο τόπος» είπε ο κ. Τζαβάρας. Διατύπωσε δε την εκτίμηση, ότι «το θέμα το έλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης».

«Θεωρώ ότι έχει απαντηθεί από τη ΝΔ, ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και μάλιστα σε έναν αγώνα που δίνει η παράταξη με εθνικό σκοπό θα ήταν αδιανόητο σοβαροί και υπεύθυνοι πολιτικοί του επιπέδου του Μεϊμαράκη να οδηγούνται στην αποστρατεία, όταν πρέπει να επιστρατευτούμε όλοι» παρατήρησε. «Αυτό που πράγματι χρειάζεται σήμερα ο τόπος», συνέχισε, «είναι η ανανέωση, αλλά όχι η ανανέωση με όρους βιολογικούς, αλλά η ανανέωση της ίδιας της πολιτικής».

Στο πλαίσιο αυτό, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, ο οποίος συμμετέχοντας σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ, φώναξε υβριστικό σύνθημα κατά της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι «ενώ έχει εκλεγεί αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού, ενώ τιμήθηκε με το ανώτατο δημοκρατικό αξίωμα, έβγαινε κι αυτός σε συγχορδία και έβριζε τον θεσμό της λαϊκής κυριαρχίας. Αυτό χρειάζεται ως ανανέωση σήμερα η Δημοκρατία και όλα τα κόμματα. Όταν βουλευτής βρίζει το κοινοβούλιο αυτός είναι ανάξιος να φέρει τον τίτλο του αντιπροσώπου του ελληνικού λαού».

Σε ό,τι αφορά εξάλλου τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, μετά και τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, με τις οποίες απορρίπτει την απαίτηση της ελληνικής πλευράς, τόσο για αλλαγή του Συντάγματος όσο και για erga omnes ισχύ της ονομασίας της γείτονος που θα συμφωνηθεί ο κ. Τζαβάρας επισήμανε ότι «παρά πάσα ελπίδα κι ενώ για το αντίθετο είχε προετοιμαστεί η ελληνική κοινωνία είδαμε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να ξεκινάει πάλι από το μηδέν ή από το μείον. Εδώ μας είχαν πει ότι προχωράμε πρώτα από τα αλυτρωτικά θέματα -είχε πει πριν από μέρες ο κ. Κοτζιάς ότι πιο πολύ σε αυτή την κατεύθυνση ενδιαφέρεται για να λυθούν τα αλυτρωτικά ζητήματα- και ξαφνικά ακούσαμε τον κ. Ζάεφ, όχι μόνο να μη σκέφτεται καθόλου το ζήτημα αυτό και να μιλάει ακριβώς με τα αντίθετα λόγια, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν αποδεχεται την erga omnes νέα ονομασία».

«Εδώ δημιουργείται μείζον θέμα» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει την υποχρέωση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, γιατί άλλα μας λένε οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός και άλλα προκύπτουν από τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ». Κατέληξε δε υπογραμμίζοντας, ότι «δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτός ο τρόπος της διαπραγμάτευσης, μιας μυστικής διπλωματίας, όπου άλλα λέγονται, άλλα εννοούνται κι άλλα γίνονται».