Σκουρλέτης: Επιδιώκουμε ευρεία πλειοψηφία για το θέμα των Σκοπίων

Σκουρλέτης: Επιδιώκουμε ευρεία πλειοψηφία για το θέμα των Σκοπίων

Χαρακτήρισε απαράδεκτες δηλώσεις όπως του Άδωνη Γεωργιάδη περί «προδοσίας»

Η πλευρά των Σκοπίων θέτει το σύνολο των απαιτήσεων της στη διαπργμάτευση, επειδή «είμαστε στην κορύφωση των συζητήσεων», είπε σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζάεφ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ1.

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε, ότι θεωρεί «αναγκαίο να λέμε, ότι έχουμε μπροστά μας μία ευκαιρία» και έκανε λόγο για «αναβάθμιση της Ελλάδας στα Βαλκάνια». Τόνισε ακόμη, ότι «χρειάζεται η μάξιμουμ συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων» και επιτέθηκε στον Άδωνη Γεωργιάδη για τον όρο «προδοσία» που χρησιμοποίησε μιλώντας νωρίτερα στον ίδιο σταθμό, καθώς όπως είπε, την ώρα που «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, το μόνο που πετυχαίνεις, είναι να βάζεις επιχειρήματα στον αντίπαλο».

Εξέφρασε δε τη λύπη του, που «φωνές σαν του Άδωνη γυρίζουν πίσω τη ΝΔ, που εδώ και 10 χρόνια είχε την ίδια πολιτική». Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επί του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε πως «όλους τους έχουμε ακούσει κι εγώ τους έχω σχολιάσει», όμως τόνισε ότι πρέπει «να αναγνωρίσουμε στους ΑΝΕΛ, ότι έχουν μία συνέπεια, ενώ στη ΝΔ δεν έχουν συνέπεια».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε, πως ακριβώς επειδή πρόκειται για εθνικό ζήτημα, «πρέπει να επιδιώκουμε αυξημένη πλειοψηφία, πρέπει να αποτυπωθεί μια ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση». Ερωτηθείς για το αν θα είναι υπουργός Άμυνας ο Πάνος Καμμένος, αν καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση, απάντησε πως «το τι θα κάνει ο Πάνος Καμμένος την ώρα της ψηφοφορίας, θα το απαντήσει ο ίδιος».