Γεωργιάδης: Να σταματήσει η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ χωρίς όνομα erga omnes

Γεωργιάδης: Να σταματήσει η διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ χωρίς όνομα erga omnes

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ξεπερνά κατά πολύ τα όρια

Να σταματήσει η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, αν η ονομασία δεν είναι erga omnes, τόνισε μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζάεφ, ότι δεν αλλάζει το Σύνταγμα της χώρας του και πως θα υπάρχει διπλή ονομασία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, ότι «οι δηλώσεις αυτές δείχνουν δεινή διπλωματική ήττα για την Ελλάδα». Τόνισε δε, ότι στη ΝΔ «δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση, αν το όνομα δεν είναι erga omnes», για να προσθέσει, ότι «αν ο κ. Τσίπρας συζητά για όνομα, που δεν είναι erga omnes, να μην σας πω τι διαπράττει. Δεν θέλω να λέω βαριές κουβέντες».

«Αν γίνεται συζήτηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό για όνομα που δεν είναι erga omnes, τότε o κ. Τσίπρας έχει προχωρήσει σε μια πράξη, που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια και πρέπει να σταματήσει τη διαπραγμάτευση» είπε. Σημείωσε ακόμη, ότι «στην ενημερωση που έκανε ο κ. Κοτζιάς, έχει πει τα εντελώς αντίθετα» και αναρωτήθηε «γιατί χθες δεν είχαμε ανακοίνωση μετά τη συνέντευξη Ζάεφ;».

Αναφερόμενος στη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό, τόνισε ότι «θα αφήσουμε το όνομα τελευταίο και θα λύσουμε όλα τα άλλα. Θα αναθεωρήσουν πρώτα το Σύνταγμά τους, για να βγάλουν όλο τον αλυτρωτισμό τους».