Χατζηδάκης: Η χώρα χρειάζεται επενδυτικό σοκ, όχι κυβερνητικές φιέστες

Χατζηδάκης: Η χώρα χρειάζεται επενδυτικό σοκ, όχι κυβερνητικές φιέστες

Ολοκληρώνει παλιά έργα και δεν σχεδιάζει νέα υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

«Κυβερνητική φιέστα» για τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την αυριανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Καστελόριζο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στον τ/σ ΣΚΑΪ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί το νησί με την ευκαιρία του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δωδεκανήσων στη Ρόδο και θα εγκαινιάσει έργο αφαλάτωσης. Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «πάνε να στήσουν κάποιες φιέστες για τους οπαδούς τους», προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση δεν προωθεί κανένα νέο έργο και το μόνο που κάνει είναι να ολοκληρώνει τα παλιά.

«Το 11ο συνέδριο ήταν αφιερωμένο στο πρόγραμμά μας. Κάναμε λάθος, γιατί δεν τα έχουμε προβάλει περισσότερο για να γίνουν κτήμα στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. «Η χώρα», είπε, «χρειάζεται ένα επενδυτικό ΣΟΚ. Για να έλθει η Ελλάδα στα ίσα της χρειαζόμαστε πάνω από 155 δισ. επενδύσεις την επόμενη πενταετία».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να είναι το κόμμα του η επόμενη κυβέρνηση, είπε ότι «η ΝΔ δεν θα διστάσει να απευθυνθεί και στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να βοηθήσουν και από τη θέση Υπουργών.
Είναι και μια προσπάθεια πατριωτική». Έβαλε δε κατά των θεσμών και της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας, λέγοντας ότι «η τρόικα παριστάνει ότι ελέγχει και η κυβέρνηση παριστάνει ότι εφαρμόζει ένα πρόγραμμα και η οικονομία σέρνεται».

Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «φιέστα» και τα όσα κάνει ο κ. Τσίπρας για το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος.