Τα συλλυπητήρια των πολιτικών για τον θάνατο του πιλότου του Μιράζ

Τα συλλυπητήρια των πολιτικών για τον θάνατο του πιλότου του Μιράζ

Ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, 34 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα από την συντριβή του αεροπλάνου ενώ επέστρεφε στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών

Πανελλήνια θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του νεαρού πιλότου της Πολεμικής αεροπορίας, μετά από πτώση του Μιράζ που πετούσε, ενώ επέστρεφε στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών.

Πρόκειται για τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, 34 ετών, που τραυματίστηκε θανάσιμα από την συντριβή του αεροπλάνου. 

Η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος. Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας», αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

«Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της πολεμικής μας αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε ταυτόχρονα τη βαθιά ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινά συλλυπητήριά του, στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

«Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος.  Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.  

Τη θλίψη του για τον θάνατο του πιλότου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης. 

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου του μαχητικού.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Τη θλίψη του για την απώλεια του Έλληνα πιλότου εξέφρασε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

«Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ.

Τη θλίψη της για τον χαμό του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, «η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθύτατη τη θλίψη της για τη θυσία ακόμα ενός ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που χάθηκε στον βωμό της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, είμαστε δίπλα της αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Με ανάρτηση στο Twitter εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ο Σταύρου Θεοδωράκης.  

Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους, επισημαίνοντας ότι «οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ».

«Από την πρώτη στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Φ. Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.