Σε Αθήνα και Λευκωσία ο βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Σε Αθήνα και Λευκωσία ο βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα και το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας

Επίσκεψη σε Αθήνα και Λευκωσία για επαφές με τις δύο κυβερνήσεις θα πραγματοποιήσει εντός της εβδομάδας ο βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τόμας Γκόφφους, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η ατζέντα της επίσκεψης του αμερικανού αξιωματούχου στην Αθήνα είναι βαρύτερη από αυτήν της Λευκωσίας εξαιτίας της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, τόσο λόγω της συμμαχικής σχέσης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, όσο και ενόψει των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ελλάδας ύψους 1,1 δισ. ευρώ που ενέκρινε πρόσφατα το Κοινοβούλιο.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ θα έχει σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή την οποία επικαλείται το ΚΥΠΕ συνάντηση με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν θέματα διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη στην Κύπρο υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Πενταγώνου, μετά την επίσκεψη του προκατόχου του Τζέιμς Τάουνσεντ, τον Ιούλιο του 2014. Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», για την έλευση του Γκόφφους στη Λευκωσία έδωσε το «πράσινο φως» ο υφυπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσελ, όταν επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα την Κύπρο.