Κουβέλης για στρατιωτικούς: Επίμονα, δραστήρια αναδεικνύουμε το θέμα, ασκούμε πιέσεις

Κουβέλης για στρατιωτικούς: Επίμονα, δραστήρια αναδεικνύουμε το θέμα, ασκούμε πιέσεις

«Την ειρήνη υπηρετούμε και δεν εντάσσεται η πολιτική της χώρας μας σε καμία κλιμάκωση»

«Δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια το χρόνο επιστροφής τους, εκείνο όμως, το οποίο επισημαίνω, είναι ότι συστηματικά, επίμονα, δραστήρια αναδεικνύουμε το θέμα, ασκούμε τις πιέσεις μας στα πολλαπλά επίπεδα και φιλοδοξούμε για την επιστροφή τους» ήταν το σχόλιο του Αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, για τους δύο στρατιωτικούς που συνεχίζουν να κρατούνται από την Τουρκία.

Ο ΑΝΥΕΘΑ βρέθηκε λόγω των ημερών στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο και στη φρεγάτα «Λήμνο» που εκτελεί περιπολία στο Αιγαίο.

Ως προς το θέμα της έντασης με την Τουρκία ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως: «Έχουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται με σαφήνεια από το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα από τις Διεθνείς Συνθήκες. Ταυτόχρονα όμως, είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε ως χώρα έτοιμοι, με αυτό το σημαντικό έμψυχο υλικό, να αποτρέψουμε τον οποιονδήποτε θέλει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Την ειρήνη υπηρετούμε και δεν εντάσσεται η πολιτική της χώρας μας σε καμία κλιμάκωση των εντάσεων που επιδιώκει η γειτονική χώρα».