Γεννηματά και Λεβέντη για το Σκοπιανό ενημερώνει ο Κοτζιάς

Γεννηματά και Λεβέντη για το Σκοπιανό ενημερώνει ο Κοτζιάς

Από τη ΝΔ ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει τον αρμόδιο τομεάρχη Γιώργο Κουμουτσάκο

Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη ο κύκλος της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Το μεσημέρι ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντηθεί με τον κ. Κοτζιά, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ο κύκλος ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε χθες με τις συναντήσεις του κ. Κοτζιά με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Ο κ. Κουτσούμπας ενημέρωσε τον Νίκο Κοτζιά για τις θέσεις του Κόμματος, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε οτι «υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του υπουργού». Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης «οι επόμενες εβδομαδες θα είναι καθοριστικές για τη λύση ή όχι του προβλήματος».