Καμμένος: Έχει τρελαθεί ο Ερντογάν, ίσως τους κρατήσει 15 χρόνια μέσα

Καμμένος: Έχει τρελαθεί ο Ερντογάν, ίσως τους κρατήσει 15 χρόνια μέσα

«Δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Άμυνας

Για «προσχεδιασμένο» περιστατικό από την πλευρά της Τουρκίας, αναφορικά με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για τον οποίο σχολίασε ότι «έχει τρελαθεί εντελώς».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Ο Ερντογάν βγαίνει και βρίζει δημόσια πια τις ΗΠΑ και τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς, τι να επικοινωνήσεις μαζί του;».

Όσον αφορά στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εκτίμησε ότι «δεν μπορούν να τους ρίξουν καμία μεγάλη καμπάνα, γιατί δεν βρήκαν τίποτα», ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του για το «χειρότερο σενάριο», αναφερόμενος στην ταινία «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Αν δείτε το Εξπρές του Μεσονυχτίου, θα δείτε ότι κι αυτόν που ρίξαν στις φυλακές, του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δε λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά».

«Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και που η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου, μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια» η κράτηση των δύο στρατιωτικών, σημείωσε.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι υπάρχει μία ένταση, όμως σχολίασε πως «η κατάσταση των τουρκικών δυνάμεων είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή, το 80% των τεθωρακισμένων τους είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό, σε πιλότους κλπ βρίσκεται εκτός στρατεύματος».

Ξεκαθάρισε πως η ελληνική πλευρά είναι σε ετοιμότητα, όμως «δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου».