Ένοχος ο Τάσος Μαντέλης για ξέπλυμα, η πρόταση του εισαγγελέα

Ένοχος ο Τάσος Μαντέλης για ξέπλυμα, η πρόταση του εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, ότι τα χρήματα που έλαβε ήταν προεκλογική χορηγία

Την ενοχή του Τάσου Μαντέλη, για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου ο πρώην υπουργός δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των 450.000 γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε ως «δώρο» από τα μαύρα ταμεία της Siemens για την υπογραφή της σύμβασης 8002/97 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών, ότι τα χρήματα που έλαβε ήταν προεκλογική χορηγία. Όπως επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευση του, οι εκλογές απείχαν ενάμιση χρόνο από την αποστολή του επίμαχου εμβάσματος ενώ υπογράμμισε πως τα χρήματα δεν δαπανήθηκαν για τις εκλογές, αλλά για τις σπουδές του γιου του σε ξένο πανεπιστήμιο.

«Και οι δύο καταθέσεις έγιναν εκτός προεκλογικού αγώνα. Και οι δύο ήταν παράνομες, γιατί απαγορεύεται η χρηματοδότηση από εταιρείες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με το δημόσιο. Ήταν επίσης παράνομες γιατί η χρηματοδότηση από ένα νομικό πρόσωπο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 3.000 €. Τα χρήματα που βρέθηκαν στο λογαριασμό του υπουργού υπερέβαιναν κατά 2 φορές το προεκλογικό κονδύλι για έναν υποψήφιο της Β' Αθηνών, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών» ανέφερε ο εισαγγελέας προσθέτοντας πως η ενέργεια του Τάσου Μαντέλη, «ούτε νόμιμη, ούτε ηθική ήταν».