Τζανακόπουλος: Ξεπερνά τα όρια η κράτηση των δύο στην Τουρκία

Τζανακόπουλος: Ξεπερνά τα όρια η κράτηση των δύο στην Τουρκία

Κατηγορεί τον Ερντογάν ότι τους χρησιμοποιεί για πολιτικούς λόγους

«Έχει αρχίσει να ξεπερνά τα όρια» το γεγονός ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Real FM.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ακόμη, ότι φαίνεται, πως η Τουρκία θέλει να χρησιμοποιήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς για πολιτικούς λόγους. Χαρακτήρισε ακόμη «μη αποτελεσματικό δρόμο» τη στρατηγική της Αγκυρας για όξυνση σε πολλά παράλληλα μέτωπα. «Ο κ. Ερντογάν δεν τόλμησε να κάνει έναν άμεσο συμψηφισμό, επιχείρησε έναν έμμεσο συμψηφισμό ανάμεσα στις υποθέσεις των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Δεν νομίζω, ότι αυτού του τύπου η τοποθέτηση βγάζει νόημα, διότι πρόκειται για δύο ανόμοιες υποθέσεις», είπε αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Τόνισε δε, ότι «όσο η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση, η Ελλάδα πρέπει να κλείσει δευτερεύουσας έντασης θέματα, εξωτερικής πολιτικής, όπως αυτά με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ». Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι αρνείται το διάλογο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τα αξιοποιεί για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όπως είπε, η ΝΔ ακολουθεί μια «ακατανόητη πολιτική» και ότι η άρνηση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερωθεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής από τον Νίκο Κοτζιά, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και εντάσεις».

Παρακαλούμε περιμένετε ...