Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό ο Κοτζιάς

Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό ο Κοτζιάς

Αρχίζουν σήμερα οι επαφές ενημέρωσης των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για τις διαπραγματεύσεις

Τις επαφές του με τους αρχηγούς των κομμάτων άρχισε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό, μετά και την τριμερή συνάντηση που είχε στη Βιέννη.

Στις 12:00 το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση στον Περισσό με τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.  η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα, ενώ μετά απ' αυτήν δεν έγιναν δηλώσεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκ μέρους του ΚΚΕ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και το μέλος της Κ.Ε. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΚΚΕ «ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και τις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τις ηγεσίες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας, αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Ο κ. Κουτσούμπας ενημέρωσε τον Νίκο Κοτζιά για τις θέσεις του Κόμματος, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών».

Το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Αύριο αναμένεται να συναντηθεί με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να δει τον Νίκο Κοτζιά, οπότε ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει αύριο τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.