Ερντογάν: Ξεσηκώθηκαν όλοι για τους Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά κανείς για τους «8»

Ερντογάν: Ξεσηκώθηκαν όλοι για τους Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά κανείς για τους «8»

Ο Τούρκος πρόεδρος συνδέει και πάλι την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με αυτήν των Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας

Στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινή ομιλία του.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι όταν 8 Τούρκοι στρατιωτικοί ήρθαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2015, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα τους παρέδιδε «σε 10-15 μέρες». Ωστόσο, «οι μήνες πέρασαν, τα χρόνια πέρασαν, και τώρα ψάχνουν τρόπους να τους προστατεύσουν», όπως ανέφερε.

Κατόπιν, σχολίασε πως ολόκληρη η Δύση «είναι στο πόδι» για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. «Είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε μας, μας είπαν», σημείωσε, και πρόσθεσε: «Με συγχωρείτε, αλλά είμαστε κράτος Δικαίου, επομένως είναι θέμα των δικαστών».

«Δεν έχετε κάνει ούτε ένα βήμα για αυτούς τους τρομοκράτες [σ.σ. τους 8 Τούρκους], δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα γι’ αυτούς», υποστήριξε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος.