Ντιμιτρόφ: Ελπιδοφόρα για εξελίξεις η συνάντηση της Βιέννης

Ντιμιτρόφ: Ελπιδοφόρα για εξελίξεις η συνάντηση της Βιέννης

Απαιτείται λύση που δεν θα ταπεινώσει κανέναν, επανέλαβε ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει πρόοδος σχετικά με το ονοματολογικό ζήτημα της χώρας του στη συνάντηση αύριο Παρασκευή στη Βιέννη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά και τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, εμφανίσθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA.

Ο κ. Ντιμιτρόφ επανέλαβε, ότι «απαιτείται η σωστή λύση στο θέμα του ονόματος, η οποία δεν θα ταπεινώσει κανέναν» και συμπλήρωσε ότι «ελπίζω ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να υπάρξει πρόοδος». Κατέληξε δε λέγοντας, ότι «αφού ολοκληρωθεί αυτή η συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ηγέτες των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της χώρας».

Εν τω μεταξύ, ο πρεσβευτής της ΕΕ στα Σκόπια, Σάμουελ Ζμπογκάρ δήλωσε σύμφωνα με το IBNA, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί στενά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της διαφωνίας σχετικά με το όνομα της χώρας και υπογράμμισε, ότι εντατικοποιούνται οι συνομιλίες για την εξεύρεση συμβιβασμού.«Και οι δύο χώρες δείχνουν την βούλησή τους να βρουν μια λύση, που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ζμπογκάρ.