Κοντονής: Να αντιληφθεί η Τουρκία ότι δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας

Κοντονής: Να αντιληφθεί η Τουρκία ότι δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας

«Πράττει προς μια κατεύθυνση παραβίασης του διεθνούς δικαίου»

«Ελπίζω να αντιληφθεί η Τουρκία ότι δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας αλλά ως ισότιμο μέλος που σέβεται το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ερωτηθείς για  μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου για θέματα λειτουργίας της δικαιοσύνης.

«Η Τουρκία ενώ στα διεθνή Fora δείχνει συμπεριφορά εναρμόνισης με τους διεθνείς κανόνες, επι της ουσίας πράττει προς μια κατεύθυνση παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Θεωρώ, όπως θεωρεί και η Κυβέρνηση, ότι ήταν μια υπόθεση που έπρεπε να λήξει άμεσα αλλά δυστυχώς σε ένα κλίμα έντασης το οποίο πυροδοτεί η Τουρκία συνεχίζεται η κράτηση των δυο στρατιωτικών μέσω της παρέλκυσης της δικαστικής διαδικασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Όσον αφορά στη συνάντηση του με τον πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους του Ανώτατου Δικαστηρίου έγινε, όπως είπε, ενόψει της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί με αντικείμενο τις αλλαγές στον οργανισμό λειτουργίας των δικαστηρίων. «Είχαμε μια παραγωγική και πολύωρη συζήτηση. Μπορούμε να δρομολογήσουμε λύσεις για χρόνια προβλήματα της δικαιοσύνης», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...