Ο Παπαδημούλης στην Κομισιόν για τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους

Ο Παπαδημούλης στην Κομισιόν για τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει την υπέρβαση του προϋπολογισμού των έργων

Ερώτηση στην κομισιόν σχετικά με τις χρόνιες αδυναμίες κατά την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων προοριζόμενων για έργα ΣΔΙΤ στην Ελλάδα, κατέθεσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αποτυπώνει τις ενστάσεις και την κριτική του για τις χρόνιες αδυναμίες την περίοδο 1990-2014, κατά την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων προοριζόμενων για έργα ΣΔΙΤ από τις ελληνικές αρχές. Όπως επισημαίνει «καταγράφεται υπέρβαση του προϋπολογισμού για την κατασκευή τριών αυτοκινητόδρομων (Ολυμπία Οδός, Ε65, Μορέας), με συνολική επιβάρυνση 1,2 δισ. ευρώ για το Δημόσιο (κατά την αναθεώρηση των έργων, ενόσω το αντικείμενό τους μειώθηκε 55%)».

Ο κ. Παπαδημούλης ζητά να μάθει από την Κομισιόν «με βάση ποια πρότυπα σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν από τις ελληνικές αρχές οι αυτοκινητόδρομοι Ολυμπία Οδός, Ε65 και Μορέας», «ποια μέτρα σχεδιάζει για την αποτελεσματική εποπτεία και έλεγχο κατά τον σχεδιασμό και υλοποίηση αντίστοιχων έργων στην ΕΕ» και τέλος «τί σκοπεύει να κάνει για να ανταποκριθεί στις συστάσεις του ECA, που ζητά να διαδραματίζει η ίδια σημαντικό ρόλο στην έγκριση συγχρηματοδοτούμενων μεγάλων έργων».