Ο Πούτιν προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία

Ο Πούτιν προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία

Η πρόσκληση του Ρώσου προέδρου ήρθε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών

Πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη Ρωσία απηύθυνε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις πρόσφατες προεδρικέ εκλογές.

«Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να προωθήσουν περαιτέρω τη ρωσο-ελληνική συνεργασία στον εμπορικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης, συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας,  οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η υπόθεση της δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σκριπάλ στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί τη Ρωσία» καταλήγει η ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας, που αναρτήθηκε και στο twitter.

 

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία σύμφωνα με την ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε η πρόθεση τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της ρώσο-ελληνικής συνεργασίας. «Με ικανοποίηση επισημάνθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στο εμπορικό-οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι «συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι «οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά το κύμα των ατεκμηρίωτων κατηγοριών εις βάρος της Ρωσίας που ξέσπασε με πρωτοβουλία της Βρετανίας σε σχέση με το περιστατικό στο Σάλσμπερι».