Βρούτσης: Συνεχίζονται οι παράνομες περικοπές στις συντάξεις

Βρούτσης: Συνεχίζονται οι παράνομες περικοπές στις συντάξεις

Για ασυνεννοησία μεταξύ υπουργού και υφυπουργού κάνει λόγο ο τομεάρχης της ΝΔ

Για έλλειψη συνεννόησης της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις κάνει λόγο ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Ο κ. Βρούτσης προσάπτει στην ηγεσία του υπουργείου ότι βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου», συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε η τυπική συνεννόηση μεταξύ υπουργού και υφυπουργών για θέματα αρμοδιότητάς τους, με αποτέλεσμα οι παράνομες περικοπές στις συντάξεις συνεχίζονται».

Χαρακτηριστικά αναφέρει σε γραπτή του δήλωση:

«Εδώ και 21 μήνες -με πρόσχημα το άρθρο 96 του Ν.4387/2016- συντελούνται αναιτιολόγητα και άδικα παράνομες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, που υπερβαίνουν αθροιστικά τα 1.300 ευρώ. Από το αρμόδιο Υπουργείο όμως, γίνονται απόλυτα αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής των παραπάνω ποσών.

Αφ’ ενός, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλος δήλωσε στον ΑΝΤ1, ότι “θα” υπάρξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιστροφή -ύστερα από αίτηση- των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών. Αφ’ ετέρου, η αρμόδια Υπουργός κ. Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στο ΣΚΑΙ, απάντησε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα προαπαιτεί συμφωνία με τους θεσμούς και ως εκ τούτου απαιτείται η συναίνεσή τους για την επιστροφή των κρατήσεων.

Με άλλα λόγια, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου στο Υπουργείο Εργασίας: Δεν υπάρχει ούτε η τυπική συνεννόηση μεταξύ Υπουργού και Υφυπουργών για τα θέματα αρμοδιότητάς τους. Είναι δικαίωμά τους να εκτίθενται. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αφορά τους θεσμούς. Αποτελεί απλά μια συνειδητή επιδίωξη του Υπουργείου Εργασίας να περικόψει περαιτέρω τις συντάξεις. Η Κυβέρνηση πρέπει σήμερα κιόλας να σταματήσει τις παράνομες περικοπές και να επιστρέψει άμεσα το σύνολο που έχει παρακρατηθεί στους δικαιούχους και μάλιστα χωρίς αίτηση!».

Παρακαλούμε περιμένετε ...