Διπλό μήνυμα Καμμένου για Τσίπρα και Τουρκία

Διπλό μήνυμα Καμμένου για Τσίπρα και Τουρκία

«Απόλυτα συντονισμένοι» με τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Απόλυτα συντονισμένοι στα μεγάλα ζητήματα της χώρας, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προσπαθώντας να βάλει τέλος στις φήμες και τα σενάρια για κατάρρευση του κυβερνητικού σχήματος.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι συζήτησαν με τον Αλέξη Τσίπρα και για τον κύριο σκοπό που η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκροτήθηκε. Τόνισε ότι δύο ήταν οι κύριοι στόχοι: η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση και πως «αυτοί οι δύο στόχοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους».

Σημείωσε ότι «γι' αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας».

Για «τμήμα ενός σεναρίου επιστημονικής φαντασίας» έκανε λόγο, ερωτηθείς αν διαψεύδει τα σενάρια περί αποχώρησής του και περί παρεξηγήσεων μεταξύ και βουλευτών.
Σχετικά με αυτά τα δημοσιεύματα, μίλησε για «φυλλάδα που προφανώς τη διαβάζει ο εκδότης της και ο κ. Μητσοτάκης», προσθέτοντας ότι «σενάρια μπορεί να κάνουν διάφοροι. Θα στεναχωρηθώ πολύ να τους πω ότι θα τους στεναχωρήσουμε, γιατί οι προτεραιότητες που έχουμε βάλει και η εντολή που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό είναι πολύ πιο ισχυρές από την επιστημονική φαντασία ή τον απόκρυφο πόθο κάποιων να γλιτώσουν και από την κάθαρση και από την έξοδο από την επιτροπεία».

Επιπλέον ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. «Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση...Ο πρωθυπουργός και εγώ είμαστε απόλυτα συντονισμένοι» πρόσθεσε.

«Η σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα διμερές θέμα το οποίο παίρνει και διεθνείς διαστάσεις με τις απόψεις που εκφράζουν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ακόμη «η τουρκική προκλητικότητα ανησυχεί όλη την Ευρώπη. Οι Έλληνες αξιωματικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και αυτό που ζητούν είναι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη... Το υπουργείο παίρνει όλα τα μέτρα».

Σχετικά με το θέμα του Σκοπιανού, είπε πως «είναι στα χέρια της ΠΓΔΜ. Οι συνταγματικές αλλαγές αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση».