Νέες απειλές με κρεμάλες ή θανάτους σε βουλευτές για το Σκοπιανό

Νέες απειλές με κρεμάλες ή θανάτους σε βουλευτές για το Σκοπιανό

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Δανέλης, αποκάλυψε απειλητική επιστολή από το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών

Την έντονη δυσαρέσκεια του πολιτικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του προέδρου της Βουλής, ο οποίος χθες κατήγγειλε απειλές εναντίον βουλευτών από Παμμακεδονικές Οργανώσεις.

Σημειώνεται ότι χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Βούτσης αποκάλυψε την ύπαρξη εξώδικου- διαμαρτυρίας από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας προς μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όπου αναφέρουν ότι σε αντίθετη περίπτωση από τα όσα οι ίδιες «αιτούνται»,  «οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία επισείουν ποινή ισόβιων δεσμών και θανάτου αντιστοίχως».

Σήμερα, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης, έδωσε στη δημοσιότητα απειλητική επιστολή κατά των Ελλήνων βουλευτών από το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών, στην οποία, εκτός των άλλων, κατηγορεί τους βουλευτές ότι «καταστρέφουν μέσω εσχάτης προδοσίας την εθνική ταυτότητα και τα κεκτημένα των προγόνων της Ελλάδος», ενώ τους προειδοποιεί ότι «θα αποτελέσουν εχθρούς του ελληνικού λαού αν με τη ψήφο τους παραχωρήσουν κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας, όπως με το όνομα της Μακεδονίας».

«Είναι αδιανόητο να νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες βουλευτές απειλώντας τους με κρεμάλες ή θανάτους» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, χαρακτηρίζοντας «γελοίες» τις κατηγορίες περί εσχάτης προδοσίας με αφορμή το Μακεδονικό και λέγοντας ότι «θα έπρεπε να έχει κινηθεί ήδη η εισαγγελία αυτεπαγγέλτως».

ΣΥΡΙΖΑ: Το κλίμα τρομοκρατίας θα πέσει στο κενό

«Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένες παμμακεδονικές οργανώσεις και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές, θα πέσει στο κενό», επισημαίνει με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το ποίο χαρακτηρίζει «εξαιρετικά ανησυχητικά» όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, για απειλές εναντίον βουλευτών.

«Τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, από το βήμα της Ολομέλειας σχετικά με τις απειλές που δέχονται οι βουλευτές με τη μορφή εξωδίκων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είναι εξαιρετικά ανησυχητικά», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένες παμμακεδονικές οργανώσεις και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές, θα πέσει στο κενό. Κίνδυνο για τη χώρα αποτελούν η πατριδοκαπηλία και η μισαλλοδοξία, όχι ο διάλογος και η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας με τους λαούς των Βαλκανίων. Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση κατά των συγκεκριμένων κινήσεων. Η δημοκρατία ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται».

Ένωση Κεντρώων: «Με απειλές κάθε είδους, δεν συμφωνούμε από οπουδήποτε και αν προέρχονται

Με αφορμή την απειλητική επιστολή, προς τους Έλληνες βουλευτές, των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, η Ένωση Κεντρώων επαναλαμβάνει ότι «διαφωνεί με το να δώσουμε τον όρο Μακεδονία στα Σκόπια και ζητά νέα διαπραγμάτευση με παροχή ισχυρών ανταλλαγμάτων εφ’ όσον χρησιμοποιήσουν τη λέξη Σκόπια ως όνομα».

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «με απειλές κάθε είδους, άμεσες ή έμμεσες, δεν συμφωνούμε από οπουδήποτε και αν προέρχονται. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί από την Ελλάδα πολιτικά και διπλωματικά».

Στην ανακοίνωση η Ένωση Κεντρώων υπογραμμίζει ότι «οι απανταχού ομογενείς τάσσονται κατά της παραδόσεως του όρου "Μακεδονία" στο κρατίδιο των Σκοπίων. Ιδιαίτερα οι οργανώσεις οι μακεδονικές που λειτουργούν εντός ή εκτός Ελλάδος ήταν πρωτοπόροι και στα συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθηνών, διοργάνωσαν δε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού».