Νέος κύκλος επαφών του υπουργού Εξωτερικών για το Σκοπιανό

Νέος κύκλος επαφών του υπουργού Εξωτερικών για το Σκοπιανό

Ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ

Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, την αντιπολίτευση και τα αλβανικά κόμματα της χώρας, θα έχει την Πέμπτη και την Παρασκευή στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εν εξελίξει συνομιλιών με σκοπό την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ακτά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επιπλέον, την επόμενη Παρασκευή, 30 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει ήδη αποσταλεί στη γείτονα και είπε πως «πλέον αναμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους». Συμπλήρωσε δε, ότι «το σχέδιο έχει συνταχθεί με βάση τις πάγιες διαπραγματευτικές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ήτοι σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις, πράγμα που συνεπάγεται και την ανάγκη για τροποποίηση του Συντάγματος στη γειτονική χώρα».