Στο Κατάρ ο Μητσοτάκης για το επενδυτικό σχέδιο της ΝΔ

Στο Κατάρ ο Μητσοτάκης για το επενδυτικό σχέδιο της ΝΔ

Επεσήμανε στον εμίρη τις επενδυτικές ευκαιρίες σε μία σειρά από κλάδους

Το σχέδιό της ΝΔ για το πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας ελκυστικός, διεθνής, επενδυτικός προορισμός παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης στον Εμίρη του αραβικού κράτους Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, κατά την επίσκεψή του στο εμιράτο του Περσικού Κόλπου.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, ότι «η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε μία θέση, εξερχόμενη από την οικονομική κρίση, να μπορεί να προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε διεθνή κεφάλαια σε μία σειρά από κλάδους», σημειώνοντας «υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι έχει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και κυρίως ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο διευκολύνει και δεν δυσχεραίνει τις ξένες επενδύσεις».

Υποστήριξε ότι «όλες αυτές είναι προϋποθέσεις, που η επόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει» και πρόσθεσε ότι «το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι δεδομένο. Όμως, υπάρχει πάντα μία μεγάλη απόσταση μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της πραγματοποίησης σημαντικών επενδύσεων, που η χώρα μας τόσο πολύ χρειάζεται, προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε, ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Εμίρη τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής περιοχής της Μεσογείου, να του εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για την Τουρκική επιθετικότητα και να ζητήσει και τη δική του μεσολάβηση, προκειμένου να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους, έτσι ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην πατρίδα τους.