Με εκπλήξεις οι σταυροί στη Β’ Αθηνών – Ποια ηχηρά ονόματα μένουν έξω

Μπορεί να είναι εξαιρετικά νωρίς ακόμα σε ότι αφορά την ενσωμάτωση στη καταμέτρηση των σταυρών αλλά όπως όλα δείχνουν η τεράστια Β’ Αθηνών κρύβει πολλές εκπλήξεις οι οποίοι κυρίως αφορούν τη Νέα Δημοκρατία καθώς σημαντικά στελέχη της φαίνεται να μένουν εκτός της νέας Βουλής.

Στη Β' Αθήνας και για τη ΝΔ προβάδισμα εμφανίζουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας, ενώ ακολουθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης. Εκτός φαίνεται να μένουν οι Αργύρης Ντινόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα όλοι πρώην υπουργοί.

Η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ θα κονταροχτυπηθούν για τις μόλις δύο έδρες που φαίνεται να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών. Πάντως, φαβορί θεωρούνται η Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα και παίρνει 19, με τους πρώτους να είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Πάνος Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Χουντής και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εκτός φαίνεται να μένει ο Οδυσσέας Βουδούρης.

Τέσσερις βουλευτές εκλέγει το Ποτάμι, με επικρατέστερους αυτή τη στιγμή τους Γρηγόρη Ψαριανό, Χάρη Θεοχάρη, Γιώργο Αμυρά και Αντιγόνη Λυμπεράκη. Εκτός φαίνεται να μένει ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Το ΚΚΕ εκλέγει τρεις βουλευτές, και μέχρι στιγμής, πέρα από τον επικεφαλής του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, προηγούνται οι Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης, με τον Σπύρο Χαλβατζή να ακολουθεί.

Η Χρυσή Αυγή εκλέγει τρεις βουλευτές, με πρώτο τον επικεφαλής του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο. Σε σταυρούς προηγούνται οι Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Ελένη Ζαρούλια.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκλέγουν δύο βουλευτές, με πρώτο τον επικεφαλής του κόμματος, Πάνο Καμμένο, και ακολουθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.