Λεοπάρδαλη σκοτώνει το μικρό της και το κατασπαράζει

Και όμως, η φύση μπορεί να γίνει πολύ πιο άγρια από ό,τι φανταζόμαστε. Ο φακός ενός φωτογράφου κατέγραψε μια τέτοια άγρια στιγμή, στη Μποτσουάνα.

Μια αρσενική λεοπάρδαλη σκότωσε το μικρό της και το κατασπάραξε. Η εικόνα ίσως παραπλανεί: η λεοπάρδαλη είναι σαν να γλείφει και να παίζει στοργικά με το μικρό, λέει ο φωτογράφος στο National Geographic που δημοσιεύει τη φωτογραφία. Όμως σε λίγα λεπτά το σκοτώνει και στη συνέχεια το τρώει.

Παρ' ότι μας φαντάζει φρικιαστικό, η δολοφονία των απογόνων, ειδικά από τον αρσενικό γονιό δεν είναι κάτι σπάνιο στη φύση. Πολλές φορές όταν ένα αρσενικό κερδίζει την κυριαρχία σε μια περιοχή σκοτώνει τα μικρά, που ίσως γίνουν οι “διεκδικητές” της εξουσίας του.

Συχνά δε, δεν είναι τα δικά τους μικρά που σκοτώνουν αλλά αυτά άλλων αρσενικών. Και αυτό για να δελεάσουν τις θηλυκές, που πια δεν ασχολούνται με τα μικρά τους, να ζευγαρώσουν και πάλι κι έτσι τα κυρίαρχα αρσενικά να αποκτήσουν τους δικούς τους διαδόχους. Ενώ πολλές φορές, όταν αποκτούν μικρά, τα υπερασπίζονται έναντι των άλλων αρσενικών μέχρι θανάτου.