Δύο ζωντανές μασκότ τραβούν τα βλέμματα

Δύο νέα μέλη απέκτησε η οικογένεια του Αττικού ζωολογικού Πάρκου που έχουν κιόλας κλέψει τις εντυπώσεις. Τα νεογέννητα ακούν στο όνομα Βαλεντίνα και ο Ακίντο και πρόκειται για ένα θηλυκό πούμα κι ένα αρσενικό λιοντάρι. Τα μικρά ζωάκια έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των εργαζομένων που τα φροντίζουν αποκλειστικά.

Η Βαλεντίνα γεννήθηκε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, απ' όπου και πήρε το όνομά της, από μαμά Πολωνέζα και μπαμπά Γάλλο. Η μαμά της Βαλεντίνας, πιθανότατα λόγω κούρασης -καθώς έχει γεννήσει άλλα 18 πούμα- δεν ήθελε το μικρό, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Πάρκου, Καρολίν Ελσουέρ. Έτσι, οι εργαζόμενοι την ταΐζουν με μπιμπερό από την ώρα που γεννήθηκε. Ασχολούνται μαζί της, τη φροντίζουν, την προσέχουν, καθώς έχει τις ανάγκες και τις επιθυμίες ενός νεογέννητου.

Ο Ακίντο από την άλλη, είναι νεότερος. Γεννήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, αντίστοιχα από πατέρα Γάλλο και μάνα Πολωνέζα. Φαίνεται πως και ο μικρός ήταν ανεπιθύμητος από τη μαμά του, οπότε και σε αυτή την περίπτωση ανέλαβαν την "υιοθεσία" του οι εργαζόμενοι του Πάρκου.