Μια αγκαλιά για την μικρή Gladys

Το μόνον που τελικά χρειαζόμαστε όλοι είναι μια αγκαλιά. Αρκεί να γίνεται με αγάπη!

Η μικρούλα Gladys γεννήθηκε στις 29 του Γενάρη στο ζωολογικό κήπο Gladys Porter στο Brownsville. Η μητέρα της, μια νεαρή γορίλας, γινόταν μητέρα για πρώτη φορά. Όμως έδειχνε να μην θέλει το παιδί της και το αμελούσε διαρκώς. Έτσι, οι ειδικοί αποφάσισαν να μεταφέρουν το νεογέννητο γοριλάκι στο Ζωολογικό και Βοτανικό Πάρκο του Cincinnati καθώς οι επιστήμονες εκεί ειδικεύονται στην φροντίδα του γορίλα.

Οι άνθρωποι του πάρκου μεγαλώνουν την Gladys σαν να είναι δικό τους παιδί! Μιμούνται τη συμπεριφορά που θα είχε μια μαμά – γορίλας. Η 2 μηνών Gladys έχει ήδη μάθει κάποια βασικά πράγματα όπως να μπουσουλά στηριζόμενη στα 4 άκρα της και να τρώει – εκτός από γάλα 5 φορές την ημέρα- πατάτες, καρότα και άλλα μαλακά λαχανικά.

Οι ειδικοί προετοιμάζουν το θηλυκό γοριλάκι να ενταχθεί σε μια πραγματική οικογένεια γορίλων. Όπως λένε δε θα είναι τελικά οι ίδιοι οι γορίλες που θα αποφασίσουν ποιος θα υιοθετήσει τη Gladys.

Πάντως νιώθουν τη Gladys σαν δικό τους παιδί. Η Ashley O'Connell απέκτησε πριν πέντε μήνες το πρώτο της παιδάκι “νιώθω σαν να έχω δυο παιδάκια τώρα. Αν πρέπει να είμαι μακρυά από το παιδί που γέννησα, εδώ θέλω να είμαι”, λέει η ίδια.