Ανατριχιαστικό βίντεο: Αρκούδα επιτίθεται σε παρουσιαστή ντοκιμαντέρ

Στιγμές που κόβουν την ανάσα ακόμη και σε εμάς που το βλέπουμε από βίντεο έζησε ένας παραγωγός ντοκιμαντέρ ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με μια αρκούδα στα νορβηγικά νησιά Σβάλμπαρντ.

Ο Gordon Buchanan, απεσταλμένος του BBC για να γυρίσει οπτικό υλικό για ντοκιμαντέρ της σειράς Frozen Planet, βρισκόταν – για καλή του τύχη- μέσα σε ένα ειδικό κουβούκλιο από διάφανο θερμοπλαστικό υλικό. Μπορεί να την έβγαλε καθαρή στην... αναμέτρηση του με το άγριο ζώο, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τη δικαιοσύνη.

Οι αρχές αποφάσισαν να επιβάλλουν πρόστιμο στον υπεύθυνο παραγωγής του ντοκιμαντέρ, Jason Roberts, για “παρενόχληση αρκούδας”.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, το διάφανο κουβούκλιο παραβίασε την αυστηρή νομοθεσία των νησιών Σβάλμπαρντ για την προστασία των ζώων.

Με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των νησιών Σβάλμπαρντ, Lars Erik Alfheim, ενημέρωσε τον Roberts, ότι αντιμετωπίζει την επιβολή προστίμου για παρενόχληση πολικών αρκούδων.

Οι πολικές αρκούδες είναι προστατευόμενο είδος στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, ωστόσο αν ένα ζώο επιτεθεί σε άνθρωπο πρέπει να θανατωθεί. Αυτό σημαίνει ότι αν η πολική αρκούδα που πρωταγωνιστεί στο video κατάφερνε να μπει στο κουβούκλιο θα έπρεπε να θανατωθεί.

Ο παραγωγός έχει περιθώριο δυο εβδομάδων για να απαντήσει στην επιστολή και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.