Τα γουρούνια κάνουν διακοπές στις Μπαχάμες

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σκυλιά κάθε λογής να απολαμβάνουν, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες το μπάνιο τους στη θάλασσα. Για τις γάτες βέβαια ούτε λόγος, γιατί ως γνωστόν απεχθάνονται το νερό. Τα γουρούνια από την πλευρά τους όμως, όχι απλώς έχουν καλές σχέσεις με το υγρό στοιχείο και τη θάλασσα, αλλά είναι και δεινοί κολυμβητές.

Το γεγονός άλλωστε ότι το συγκεκριμένο είδος του ζωικού βασιλείου είναι πρωταθλητής στην κολύμβηση προκαλεί μεγάλη έκπληξη στους επισκέπτες του μικρού ακατοίκητου νησιού Big Major Cay, στις Μπαχάμες, καθώς είναι βλέπουν αρκετά συχνά τα γουρουνάκια να απολαμβάνουν τον ήλιο και να κολουμπούν με όρεξη και επιδεξιότητα στη θάλασσα!

Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πώς βρέθηκαν τα γουρουνάκια στο τροπικό νησί. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, τα άφησαν εκεί ναυτικοί, πριν από πολλά χρόνια.

Τα γουρουνάκια, καθώς είναι παμφάγα, προσαρμόστηκαν στο νέο περιβάλλον και περνούν ζωή χαρισάμενη. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί σε κορυφαία ατραξιόν και κάθε μέρα, οι τουρίστες που αποβιβάζονται από τα σκάφη σπεύδουν να τα φωτογραφίσουν.

Αλλά και τα ίδια τα γουρουνάκια είναι εξοικειωμένα με τους ανθρώπους, κυρίως επειδή γνωρίζουν ότι ο ερχομός τους στο νησί, σημαίνει και... πολύ φαγητό.