Τα φονικά χάμστερ σκορπιών προκαλούν δέος

Γνωρίστε τα χάμστερ σκορπιών (Onychomys torridus), αυτά τα μοναδικά πλάσματα αποτελούν άλλη μία ιδιορρυθμία της φύσης.

Αν και μικροσκοπικά στο μέγεθος και αθώα στην όψη, είναι γεννημένοι δολοφόνοι. Τα μοναδικά του είδους τους σαρκοφάγα τρωκτικά, τα οποία κάθε νύχτα βγαίνουν για κυνήγι και ουρλιάζουν στο φεγγάρι. Η λεία τους είναι οι σκορπιοί και οι ταραντούλες.

Πρόσφατα, τα χάμστερ σκορπιών - που ζουν σε άνυδρες περιοχές στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ και στο Μεξικό- προσέλκυσαν την προσοχή όλων των ζωολόγων καθώς βρέθηκε ότι έχουν ανοσία στο δηλητήριο των επικίνδυνων σκορπιών της Αριζόνα (Centruroides sp), από τους οποίους κάθε χρόνο πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι.

Πρόσφατα,ερευνητές  στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον (Sam Houston State University) ανακάλυψαν  ότι στο σώμα των χάμστερ έγινε μία μετάλλαξη ενός γονιδίου, που είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση των σημάτων πόνου στον εγκέφαλο, και έτσι έγιναν πρακτικά αναίσθητα στον πόνο. Επιπλέον, το δηλητήριο των σκορπιών δεν επηρεάζει καθόλου την υγεία των χάμστερ , τα οποία  εύκολα σκοτώνουν και τρώνε αυτούς τους σκορπιούς.

Τα χάμστερ σκορπιών είναι πραγματικά μοναδικοί εκπρόσωποι του είδους τους. Είναι τα μόνα, που δεν σιχαίνονται τον κανιβαλισμό και ειδικά σε περιόδους λιμού χωρίς τύψεις τρώνε τα ομοειδή τους.

Αν τα χάμστερ σκορπιών καθήλωσαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων όλου του κόσμου από επιστημονική σκοπιά, τώρα ήρθε η σειρά και του απλού κοινού. Στο Διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα βίντεο με αυτά τα τρωκτικά που ουρλιάζουν στο φεγγάρι, τα οποία μερικές φορές όντως θυμίζουν πραγματικούς λύκους, απλά σε μικρότερο μέγεθος.