Διεθνής έκθεση γάτας στο Φάληρο

  

Η 20η - 21η Διεθνής 'Εκθεση Γάτας πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο προθερμαντήριο του κλειστού γηπέδου του Tae Kwon Do, στο Φάληρο. Με συμμετοχές από 175 κράτη, ο χώρος του προθερμαντηρίου έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο, ποικιλόμορφο πάρκο από γάτες πάμπολλων χρωμάτων, μεγεθών και μορφών. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να δουν γάτες που δεν θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν πουθενά.

Γι αυτό, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και η κ. Φωτεινή Χιντζιάδου από τη διοργάνωση της έκθεσης, πρόκειται ουσιαστικά για μια Έκθεση Μορφολογίας στην οποία μπορούν να περιηγηθούν και να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι.

Εκ των ιδρυτικών μελών του Ελληνικού Ομίλου Γάτας, η κ. Χιντζιάδου εξηγεί ότι πρωταρχικός στόχος της έκθεσης είναι "η παιδεία και η μόρφωση των ανθρώπων για να αγαπούν τα ζώα και να φροντίζουν για την υγεία τους. Στην έκθεση μπορούν να δουν γάτες που δεν θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν και κατανοούν την ατελείωτη ποικιλία που υπάρχει στη φύση.. Κι όσα παιδιά έχουν ήδη κατοικίδιο, μπορούν να αγοράσουν κάποιο παιχνιδάκι γι αυτό».

Στην έκθεση γίνονται βέβαια και διαγωνισμοί. Τα βραβεία κατακτούν οι γάτες που είναι πλησιέστερες στις αρχικές ράτσες που υπάρχουν. Οι τέσσερις κριτές που συμμετέχουν στην έκθεση είναι από την Αυστρία, τη Σουηδία, τη Ρουμανία και την Ιταλία. Και αυτό, διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμη ειδικοί με αντίστοιχη βαθιά γνώση του είδους και των ρατσών που υπάρχουν στη

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν για τα παιδιά έως 12 ετών, ενώ για τους μεγαλύτερους έχει εισιτήριο εισόδου 2 ευρώ το άτομο. Επίσης, υπάρχει οικογενειακό εισιτήριο 5 ευρώ, ενώ δωρεάν είναι το εισιτήριο για τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για «ένα θεσμό που υποστηρίζει την καλή ζωή της γάτας και δουλεύουμε προς κάθε κατεύθυνση μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, είτε το ζώο είναι ράτσας, είτε αδέσποτο» καταλήγει η κ. Χιντζιάδου.

Η έκθεση είναι ανοιχτή σήμερα και αύριο, από τις 10 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα.