Εκτελούν 3.000 ταράνδους για να προστατέψουν το περιβάλλον

Με μια σφαίρα στο κεφάλι θα εκτελεστούν 3.000 τάρανδοι σε νησί κοντά στην Ανταρκτική. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι αρχές, το σκληρό αυτό έργο θα πρέπει να γίνει για να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον. Τα ζώα έφεραν στην περιοχή Νορβηγοί φαλαινοθήρες ως πηγή τροφής. Οι τάρανδοι είναι ξένοι για το οικοσύστημα της περιοχής και έχουν ρημάξει την τοπική χλωρίδα, προκαλώντας διάβρωση του εδάφους και απειλούν με την καταστροφική τους δράση την επιβίωση των ενδημικών βασιλικών πιγκουίνων, αλλά και πτηνών αφού χαλάνε τις φωλιές τους.

Για την επιχείρηση μεταφέρθηκαν στο νότιο Ατλαντικό, στα υπό βρετανική διοίκηση νησιά της Νότιας Γεωργίας και των Νότιων Νήσων Σάντουιτς, 16 σκληροτράχηλοι Λάπωνες οι οποίοι θα περικυκλώσουν και θα σκοτώσουν τους ταράνδους.

Οι περισσότεροι θα θανατωθούν με πιστόλι για μπουλόνια, με βολή στο κεφάλι, ενώ όσοι τάρανδοι δεν περικυκλωθούν από τον φράχτη που θα στηθεί θα χτυπηθούν με τουφέκια.

Το κρέας των ταράνδων θα μεταφερθεί στα νησιά Φόκλαντ όπου θα πωληθεί στον τοπικό πληθυσμό των 3000 ατόμων και σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που αγκυροβολούν εκεί.