Μοιάζει με εξωτικό παράδεισο αλλά είναι το πιο μολυσμένο σημείο της γης

Περίπου 18 τόνοι πλαστικού καλύπτουν τις ακτές του ακατοίκητου νησιού Χέντερσον στον Νότιο Ειρηνικό

Το νησί Χέντερσον στον Νότιο Ειρηνικό, μοιάζει με εξωτικό παράδεισο: Βρίσκεται σε ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη της Γης και είναι ακατοίκητο.

Παρά το γεγονός όμως είναι «παρθένο» και σχεδόν ανέγγιχτο από τον άνθρωπο, το νησί δέχεται τα περισσότερα σκουπίδια της ανθρωπότητας και είναι το πιο μολυσμένο σημείο του πλανήτη, με το 99.8% αυτών να είναι πλαστικό!

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τασμανίας , περίπου 18 τόνοι πλαστικού, δηλαδή 38 εκατομμύρια κομμάτια, βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω στο νησί. Από αυτά περίπου το 68% δεν είναι καν ορατό - περίπου 4.500 κομμάτια ανά τετραγωνικό μέτρο είναι θαμμένα σε βάθος δέκα εκατοστών στην άμμο.

Και σαν μην έφτανε αυτό, στις ακτές του Χέντερσον ξεβράζονται καθημερινά 13.000 «καινούρια» σκουπίδια - το νησί είνια κυριολεκτικά η χωματερή της γης!

Παρά την τεράστια μόλυνση, οι επιστήμονες και οι ερευνητές που βρέθηκαν στο νησί δεν έκρυψαν την έκπληξή τους καθώς είδαν πως καβούρια και άλλα πλάσματα της βιοποικιλότητας του νησιού ζούσαν με τα πλαστικά, ενώ κάποια είχαν κάνει το «σπίτι» τους σε παλιά μπουκάλια, κουτιά καλλυντικών ενώ ένα καβούρι ζούσε μέσα στο κεφάλι παλιάς κούκλας!