Γαρίδα που κουφαίνει τη λεία της ονομάστηκε Pink Floyd!

Έχει μια δαγκάνα που παράγει εκκωφαντικό ήχο!

Τέτοια τιμή, οι Pink Floyd πιθανόν δεν την περίμεναν: επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος γαρίδας και την ονόμασαν “γαρίδα Pink Floyd” προς τιμήν του θρυλικού συγκροτήματος!

Η γαρίδα είναι εξοπλισμένη με μια χοντρή ροζ δαγκάνα, ικανή να παράγει εκκωφαντικό ήχο!

Μάλιστα, ο επικεφαλής της ομάδας που έκανε την ανακάλυψη, ο Σάμι ντε Γκρέιβ, δήλωσε ότι αποφάσισε να ονομάσει έτσι τη γαρίδα γιατί οι Floyd είναι το αγαπημένο του συγκρότημα. "Ακούω Pink Floyd από τότε που ήμουν 14 ετών", εξήγησε ο ντε Γκρέιβ. "Η περιγραφή αυτού του νέου είδους γαρίδας της οικογένειας των αλφεοειδών ήταν μια ονειρεμένη ευκαιρία να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα", είπε.

Η γαρίδα, με την επιστημονική ονομασία "Synalpheus pinkfloydi", χρησιμοποιεί την ιδιαίτερη ροζ δαγκάνα, την οποία πλαταγίζει με σκοπό να ζαλίσει τα θύματά της! Φτιάχνει έτσι μια φυσαλίδα που όταν σκάει παράγει έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Ο ήχος αυτός προκαλεί κώφωση στη λεία της γαρίδας. Είναι μάλιστα τόσο ισχυρός που μπορεί ακόμη και να σκοτώσει ένα μικρό ψάρι.

Η γαρίδα, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στις ακτές του Ειρηνικού στον Παναμά, παρουσιάστηκε σε μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα "τιμάται" με αυτόν τον τρόπο, τόνισε το πανεπιστήμιο, χωρίς να διευκρίνισει πάντως αν τα μέλη των Pink Floyd αισθάνονται περηφάνεια για τα βαφτίσια...