Πέθανε η ελεφαντίνα που εκατοντάδες πήδηξαν στα νερά να τη σώσουν

Παρ’ ότι οι χωρικοί μπήκαν στη λίμνη και ανέσυραν το μεγαλόσωμο ζώο, ήταν τόσο ταλαιπωρημένο που δεν τα κατάφερε

Πέθανε τελικά η ελεφαντίνα που είχε χαθεί από το κοπάδι της στην Ινδία και έφτασε μέχρι το Μπαγκλαντές, περπατώντας πάνω από 1.700 χιλιόμετρα μόνη.

Το μεγαλόσωμο ζώο έπεσε μέσα σε λίμνη και εκατοντάδες χωρικοί από το Μπαγκλαντές έπεσαν με αυτοθυσία στα νερά να τη σώσουν.

Το ζώο ωστόσο ήταν πολύ ταλαιπωρημένο από το περπάτημα και δεν άντεξε.

Οι κτηνίατροι χρειάστηκε να ναρκώσουν την ελεφαντίνα τρεις φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας και τελικά εκείνη δεν άντεξε και πέθανε σε ορυζώνα περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια της Ντάκα.

«Άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το πρωί της Τρίτης [04.00 ώρα Ελλάδας]» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας άγριας ζωής Ανσίτ Ρανγιάν Πολ. «Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να σώσουμε το ζώο. Τουλάχιστον δέκα δασοφύλακες, κτηνίατροι και αστυνομικοί το ακολουθούσαν συνεχώς επί 48 ημέρες» διαβεβαίωσε.

Οι κτηνίατροι έδεσαν τελικά το μεγαλόσωμο ζώο σε έναν ορυζώνα για να ανακτήσει τις δυνάμεις του και του χορήγησαν μεγάλες ποσότητες φυσιολογικού υγρού. Ο ελέφαντας ήταν όμως «πολύ αδύναμος και κουρασμένος».

Τοπικά μέσα απέδωσαν το θάνατο του ζώου στην υπερβολική χρήση αναισθητικών, ωστόσο οι υπεύθυνοι απέρριψαν τις κατηγορίες.