OXI _ Για πρώτη φορά, εντόπισαν θηλυκούς γορίλες να κάνουν σεξ

Η έκπληξη των ερευνητών

Επιστήμονες, εντόπισαν για πρώτη φορά στα χρονικά, θηλυκούς γορίλες να κάνουν λεσβιακό σεξ. Η συμπεριφορά των μεγαλόσωμων ζώων, έγινε κατά τη διάρκεια ενός εξερευνητικού ταξιδιού στη Ρουάντα, στην οροσειρά Virunga στην Κεντρική Αφρική, από την ομάδα του καθηγητή Δρ. Cyril Grueter του πανεπιστημίου Western Australia, της Αυστραλίας. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι γορίλες απολάμβαναν το σεξ αφότου είχαν απορριφθεί από τα αρσενικά. "Αντί να υπάρξει επιθετικότητα ανάμεσα στα θηλυκά για το φαγητό τα είδαμε να εμπλέκονται σε σεξουαλική συμπεριφορά, κάτι που μας εξέπληξε", εξήγησε ο καθηγητής στην daily mail Αυστραλίας.

Μετά την εντατική παρατήρηση των ζώων επί δυο χρόνια, ο Grueter, διαπίστωσε ότι πως η πλειοψηφία  των θηλυκών στρεφόταν το ένα προς το άλλο για σεξουαλική διέγερση όταν τα αρσενικά τα απέρριπταν.

"Προφανώς αντλούσαν σεξουαλική απόλαυση το ένα από το άλλο... Δε περίμενα ποτέ να δω κάτι τέτοιο", πρόσθεσε. "Οι γορίλες συνδέονται στενά με τους ανθρώπους και πιστεύουμε ότι με την καταγραφή της συμπεριφοράς αυτής, θα μπορούσαμε να μάθουμε περισσότερα για τη δική μας εξέλιξη", σημείωσε.