FBI: Database θα συνδέει την κακοποίηση ζώων με άλλα εγκλήματα!

Κακούργημα πλέον στις ΗΠΑ η κακοποίηση ζώου

Ως ένα ακόμη σοβαρό επιβαρυντικό στοιχείο, που πιθανόν να αποδεικνύει την ενοχή κάποιου υπόπτου για μια σειρά άλλων εγκλημάτων θα είναι στο εξής το αν έχει κακοποιήσει κάποιο ζώο ή όχι.

ΟΑμερικανός ψυχολόγος Ράνταλ Λόκγουντ, αντιπρόεδρος των προγραμμάτων αντιμετώπισης της κακοποίησης ζώων της Αμερικανικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Βίας κατά των Ζώων, έχει κάνει σειρά μελετών που έχουν αποδείξει ότι η κακομεταχείριση ζώων συχνά συνδέεται με επαχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής. Κοινώς όσοι κακοποιούν ζώα είναι πολύ πιθανόν να κακοποιήσουν και ανθρώπους.

Με βάση τη δουλειά και την επιμονή του Λόκγουντ το FBI δημιούργησε μια νέα βάση δεδομένων (database) όπου θα καταχωρείται κάθε έγκλημα κακοποίησης ζώου.

Στις ΗΠΑ, πλέον, η κακοποίηση των ζώων είναι έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος, όπως ο εμπρησμός και χαρακτηρίστηκε ως «έγκλημα κατά της κοινωνίας» μαζί με τον τζόγο και την πορνεία.

Το έγκλημα της κακοποίησης θα διακρίνεται σε 4 υποκατηγορίες: βαριά/ελαφριά παραμέληση, βασανισμός και κακοποίηση από πρόθεση, κακοποίηση με δόλο (κυνομαχίες, κοκορομαχίες) και σεξουαλική κακοποίηση. Και θα καταχωρείται στην εθνική αυτή βάση.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις στις ΗΠΑ χαιρέτισαν την κίνηση FBI.

Μέχρι πρότινος, η κακοποίηση ζώων αρχειοθετούνταν ως «άλλο έγκλημα».