Ένα λεωφορείο… κινούμενος «κήπος»

Μπορεί οι πράσινες στέγες να είναι σύνηθες φαινόμενο για τους υψηλής επίδοσης σχεδιαστές, όμως μια κινούμενη πράσινη οροφή, θα προκαλούσε εντύπωση σε πολλούς.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, είναι όμως άκρως αληθινό και υλοποιήσιμο! Για του λόγου το αληθές υπάρχει το “BUS ROOTS”, που υιοθετεί την ιδέα την πράσινης σκέψης και την εγκαθιστά στο πάνω μέρος του λεωφορείου. Η ιδέα προήλθε από τον Marco Antonio, σπουδαστή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης , που την παρουσίασε στη διατριβή της αποφοίτησης του.

Το κινητό «βιολογικό» λεωφορείο χρησιμοποιεί ένα εκτενές πράσινο σύστημα, όμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στα κτήρια. Ιδανικό για να καλύπτει το εξωτερικό μέρος της οροφής του λεωφορείου, με παρτέρια από φυτά.

Τα οφέλη του πολλά, αφού πέρα από το ότι αλλάζει τις παραστάσεις της πόλης, απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα και δίνει... άλλο αέρα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όσοι ενδιαφέρεστε να θαυμάσετε από κοντά το «πράσινο» λεωφορείο, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τη εκδήλωση «MakerFaire» στα τέλη του Σεπτέμβρη! Κάπου εκεί ανάμεσα σας θα βρίσκεται το ξεχωριστό "πράσινο" λεωφορείο!