Γνωρίστε το Ρόμπινσον, τον πιο μοναχικό μπαμπουίνο του κόσμου

Αυτός ο μοναχικός τύπος στη φωτογραφία είναι ο Ρόμπινσον. Και έχει μια περίεργη ιστορία...

Ο Ρόμπινσον έχει ονομαστεί "ο πιο μοναχικός μπαμπουίνος του κόσμου". Εδώ και τρία χρόνια έχει αποκλειστεί (κανείς δεν ξέρει το πώς ακριβώς) σε μια νησίδα γης στον ποταμό Ζαμπέζι στη Ζάμπια της Αφρικής.

Ο Ρόμπινσον είναι εκεί εντελώς μόνος, περιφέρεται στη στενή λωρίδα γης και τρέφεται με χορτάρι και αυγά πουλιών.

Φαίνεται όμως πως αυτός δεν είναι τόπος εξορίας αλλά μάλλον αυτοεξορίας!

Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων που φροντίζουν το δρυμό γύρω από το ποτάμι να τον σώσουν, αυτός δεν δέχεται. Μάλιστα, κάθε μέρα, κάποια ώρα προς το βράδυ, πολλοί μπαμπουίνοι από την παλιά οικογένεια του Ρόμπινσον μαζεύονται στην απέναντι όχθη του ποταμού και τον φωνάζουν. Εκείνος ακούει αλλά δεν αντιδράει, φεύγει.

Ο 8χρονος σήμερα Ρόμπινσον, πριν αυτοεξοριστεί ήταν alpha male (αρχηγός αγέλης), είχε πολλές συντρόφους και πάρα πολλά παιδιά.

Τώρα όμως μάλλον θέλει να είναι μόνος του.

Στην τελευταία προσπάθεια να τον σώσουν, του πλησίασαν μια βάρκα γεμάτη λαχταριστές μπανάνες, ο Ρόμπινσον τις κοίταξε και έφυγε!

Ο Ρόμπινσον, όπως και πολλά άλλα ζώα της περιοχής κινδυνεύει, το φράγμα της Καρίμπα κατασκευάστηκε το 1959, όμως δεν έχει συντηρηθεί εδώ και 50 χρόνια και απειλεί να σπάσει λόγω διάβρωσης. Αν συμβεί αυτό τα νερά θα πνίξουν την περιοχή της Ζάμπια και θα φτάσουν μέχρι τη Μοζαμβίκη, βυθίζοντας και τη νησίδα που ζει ο Ρόμπινσον αλλά και όλη την ευρύτερη περιοχή.

Άραγε ο Ρόμπινσον να διαισθάνεται το τέλος και να θέλει να το περάσει μόνος;  

Με πληροφορίες από BBC