Η πρώτη απελευθέρωση λύκου από τον Αρκτούρο

Λίγες ημέρες πριν, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, που έχουμε συνηθίσει να ακούμε ότι προστατεύει την καφέ αρκούδα και φροντίζει για την διαιώνιση του είδους της, φρόντισε για την επανένταξη ενός λύκου στο φυσικό του περιβάλλον. Η διάσωση και επανένταξη του λύκου έγινε σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Ο Προκόπης, όπως βαφτίστηκε, παρέμεινε για περίπου 6 μήνες Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για συνεχή παρακολούθηση και αποθεραπεία.

Ο λύκος που βρέθηκε το καλοκαίρι σε πολύ άσχημη κατάσταση, επέστρεψε στο περιβάλλον υγιέστατος. Τόσο η όρασή του όσο και το τρίχωμά του έχουν αποκατασταθεί και έχει αποκτήσει και πάλι φυσιολογικό βάρος και δύναμη. Όταν τον είχαν βρει οι άνθρωποι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, παρουσίαζε συμπτώματα πυρετού, κατάπτωσης, αφυδάτωσης καθώς έφερε πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διατηρεί το Καταφύγιο του Λύκου φροντίζοντας για την επιβίωσή τους όταν και όποτε βρεθούν χτυπημένοι από κάποιον κυνηγό ή από άλλη αιτία. Σε έναν ειδικά περιφραγμένο χώρο φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται εννέα πρώην αιχμάλωτοι λύκοι όπου θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, καθώς δεν είναι αδύνατον να ξαναζήσουν σε καθεστώς απόλυτης ελευθερίας στη φύση.