Μαζεύουν νεκρά και ζωντανά ψάρια με το καφάσι σε ποτάμι της Ζακύνθου!

Χιλιάδες ψάρια είναι εγκλωβισμένα στη λάσπη των έργων που πραγματοποιούνται για την αποξήρανση του ποταμιού του Αγ Χαραλάμπους στη Ζάκυνθο. Την ίδια στιγμή δεκάδες πολίτες έσπευσαν να τα μαζέψουν με κάθε τρόπο και  είναι πιθανον να διατεθούν στην αγορά με τη μορφή ελκυστικών προσφορών. 

Τα έργα για την αποξήρανση του ποταμιού του Αγ. Χαραλάμπους στη Ζάκυνθο ξεκίνησαν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές με στόχο να μπορέσουν οι υπεύθυνοι του έργου να διευκολύνουν την ολοκλήρωση των εργασιών της ανακατασκευής της γέφυρας.

Όσο περνούσαν οι  μέρες το μέγεθος του προβλήματος όλο και μεγάλωνε με την κατάσταση να γίνεται αφόρητη από τη μόλυνση των νερών που βάλτωναν και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί.

Η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, επέσπευσαν την αποξήρανση του ποταμιού, όμως οι σημερινές εικόνες είναι πλέον εφιαλτικές.

Περα από τα σκουπίδια, όλος ο ποταμός κατά μήκος γέμισε με ψόφια ή και σε πολλές περιπτώσεις ζωντανά ψάρια.
Κάποιοι χωρίς να υπολογίσουν το πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι αυτά τα ψάρια ως τροφή,  άρχισαν να τα μαζεύουν κατά εκατοντάδες.

Με σακούλες απόχες καφάσια και ότι άλλο είχαν πρόχειρο, κατέβηκαν μέσα στις λάσπες για να μαζέψουν ψάρια.
Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αποφεύγοντας να μιλήσουν μπροστά στην κάμερα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που δήλωσαν πως τα μαζεύουν για να τα εμπορευθούν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι κίνδυνος υπάρχει για τη δημόσια υγεία αν αυτά τα ψάρια πωληθούν με τον οποιονδήποτε τρόπο.

πηγή: ioniantv.gr